SMART Team

Daniela Dapas

Daniela Dapas, direktorica i profesorica talijanskog jezika

Sudski sam tumač za talijanski jezik te profesor talijanskog jezika i književnosti i diplomirani lingvist. Diplomu sam stekla na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vlasnica sam i voditeljica škole stranih jezika ‘Smart’ u sklopu koje djeluje i centar za talijanski jezik i kulturu ‘Ciao!’. Završila sam osnovnu školu u Italiji, gdje sam proteklih godina sudjelovala na brojnim seminarima i usavršavanjima. Od 2011. godine predsjednica sam Zajednice Talijana u Zagrebu, čija je matična institucija Talijanska unija u Rijeci. Prevođenjem i podučavanjem se bavim od 1996. godine. Član sam Udruge stalnih sudskih tumača.


bm050736

Iva Kušek, profesorica engleskog jezika

Profesorica sam engleskog jezika i književnosti, a u školama stranih jezika počela sam raditi još za vrijeme studija jer sam na sreću vrlo rano shvatila svoju strast prema poučavanju i tako stekla puno iskustva. Moj poziv, hobi i posao je u učionici. Tu predanost i ljubav prema ovom zanimanju moji polaznici mogu lako vidjeti i osjetiti na satovima. Učenje engleskog jezika je nadasve zabavno, zanimljivo i korisno; čak i kada je malo teško, ne mora biti dosadno! Najveća nagrada mi je vidjeti kako moji polaznici napreduju i vide rezultate, a volim i kada sa osmjehom i zadovoljni izađu sa sata na koji su ušli umorni. 


bm050733

Marko Brkić, profesor engleskog jezika

Engleski je oduvijek bio dio mog života tako da je studiranje na Učiteljskom fakultetu sa pojačanim engleskim jezikom bio logičan slijed mog obrazovanja. Tokom studiranja sam sudjelovao na brojnim radionicama i na jednom jezično – znanstvenom projektu. Svoju kreativnost i prilagodljivost ljudima, prvenstveno djeci, nastavio sam radom u privatnim školama stranih jezika. U Smartu sam gotovo 6 godina i stekao sam brojna poznanstva te mnogo lijepih iskustava u radu sa djecom, tinejdžerima, odraslim polaznicima i, naravno, ostalim profesorima i mentorima.


bm050742

Izabel Walter, profesorica njemačkog jezika

Magistar sam njemačkog jezika i književnosti, i filozofije. Rođena u Zagrebu 1989. godine. Djetinjstvo sam provela u Njemačkoj, a osnovnu i srednju školu završila sam u Zagrebu, te sam diplomirala na Zagrebačkom Sveučilištu – Filozofski Fakultet. Registrirani sam sudski tumač za njemački jezik. Radim u Smartu kao profesor, voditelj i prevoditelj njemačkog jezika od 2014. Posebno iskustvo imam u radu s djecom kao voditelj Smart Kids programa.


bm050738

Milana Sekulić, profesorica engleskog i španjolskog jezika

Kada vas već u srednjoj školi zagrije pomalo čudna ljubav prema gramatičkim nastavcima, pravilima i svemu onom što se veže uz jezike, logičan slijed bio je ušutkati tu ljubav studijem stranog jezika. Danas, kao magistra edukacije engleskog jezika i književnosti i španjolskog jezika i književnosti tu istu ljubav nastojim prenijeti polaznicima svojih tečajeva. Iskustvo podučavanja stranih jezika stjecala sam radom s različitim uzrastima, počevši od osnovnoškolaca preko onih malo „većih“ zaljubljenika u jezike. Osim vođenja tečajeva stranih jezika okušala sam se i u prevođenju tekstova različitih profila, kao i individualnim podukama stranog jezika.  Ono što me posebno motivira u nastavi stranog jezika je spoznaja da svojim polaznicima mogu prenijeti znanje koje će jednog dana vješto upakirati u smislene rečenice na stranom jeziku. Opuštena atmosfera, smijeh, igre i šale najčešći su rekviziti koje koristim kako bih svoje polaznike dodatno motivirala i potakla na učenje stranog jezika jer „koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš“.


bm050747

Anamarija Hlušička Pulić, profesorica talijanskog jezika

Sono Anamarija, profesor sam talijanskog jezika i turkolog. U Smartu predajem talijanski jezik djeci i odraslima, grupama i individualno. Učenje jezika uvijek je avantura, a najljepše je upoznavati i pratiti nove polaznike koji nam se u toj avanturi pridruže jer oni su mi uvijek inspiracija za bolji rad, za učenje novoga.