Oktoberfest

SMART U SURADNJI S PUTNIČKOM AGENCIJOM CALYPSO ZAGREB VAS VODI NA JEDNODNEVNI IZLET NA OKTOBERFEST!

DATUM IZLETA: 05.10.2013., subota

VARAŽDIN / ZAGREB – MÜNCHEN – ZAGREB / VARAŽDIN

Polazak autobusa u 00.30 sati s parkirališta kod groblja u Varaždinu, te u 01.45 h iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Nastavljamo putovanje prema Münchenu uz stajanja putem prema potrebi grupe.
Po dolasku u München slobodno vrijeme za doručak iz ruksaka.
Cjelodnevni boravak i uživanje u jedinstvenoj atmosferi Oktoberfesta.
Sastanak u dogovoreno vrijeme (oko 00:00) te povratak prema mjestu polaska. Predviđen dolazak u Zagreb / Varaždin u ranim jutarnjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 350 kn
Rok za prijavu: 7 DANA PRIJE PUTA
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• turističkog pratitelja tijekom puta
• razgledavanja prema programu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
• putno osiguranje

oktoberfestlogo

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München (Zemaljski glavni grad München, (njem.): Landeshauptstadt München, bavarski: Landeshaptstod Minga), glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke (310,43 km²). Točka s najvećom nadmorskom visinom iznosi 579 m dok najniža točka iznosi 482 m (prosjek 519 m n/m). Grad München ima približno 1,35 milijuna stanovnika i time je, prema broju stanovnika, treći njemački i dvanaesti grad u Europskoj Uniji. Urbani pojas s predgrađima (Planungsregion München) ima 2,6 milijuna stanovnika, a konurbacija München-Augsburg-Rosenheim 4,65 milijuna. Broj nezaposlenih kretao se 2005. oko 82.000 (6,07%). U Münchenu živi 304.445 stranaca (23,3%; 31.12.2006.) od kojih je najveći broj Turaka (43.026), Hrvata (24.697), Grka (22.101), Austrijanaca (21.466), Talijana (20.871) i Srba (20.169). Trenutno etničku skupinu s najvećim prirastom od +2,056% godišnje, čine Poljaci (14.144). 37,6% stranaca sa stalnim prebivalištem u Münchenu potječe iz zemalja EU. Prema vjerskoj opredjeljenosti u prosincu 2006. godine 39,4% stanovnika izjasnilo se kao katolici, 14,3% kao protestanti, a 45,9% su neke druge vjere ili nisu vjerski opredjeljeni

Oktoberfest u Münchenu na livadi Theresienwiese je jedna najvećih pučkih fešta na svijetu. Dolaze i brojni turisti iz cijelog svijeta. U Münchenskim dijalektu se zove d Wiesn a održava se od 1810. godine a na Theresienwiese. Svake godine dolazi preko šest milijuna posjetitelja. Prvi Oktoberfest održan je 1810. godine u čast kralja princa Ludviga (kasnije Ludvig I. od Bavarske) koji se tada vjenčao s princezom Theresom von Sashen-Hildburghausen. Tradicija nije održana u razdoblju od 1854. do 1873. Zbog velike epidemije kolere, kao ni za trajanja dva svjetska rata. Za Oktoberfest münchenske pivovare proizvode posebno Wiesn pivo s većim postotkom alkohola tako da ga sadrži od 6-7%. Traje šesnaest dana, počinje svake godine krajem rujna i završava početkom listopada. Subotom u točno 12:00 sati u šatoru Schottenhammel gradonačelnik otvara prvu bačvu piva uz povik “O’zapft is!” ( “Otvoreno je!”). Od tada se Oktoberfest smatra otvorenim. Svake godine prisutni znatiželjno čekaju da vide koliko puta gradonačelnik treba udariti čekićem dok prvo pivo poteče, a postoje čak i oklade. Najbolji rezultat s po dva udarca je imao Ude (2005., 2008. i 2009.), ali bilo je već potrebno i 19 udaraca (Wimmer, 1950.) Kao primjer ostalih zanimljivosti moguće je navesti kako se 2004. godine popilo 5.5 milijuna litara piva, 35 000 litara vina, 20 000 boca šampanjca, 200 000 šalica kave i čaja te 700 000 boca vode i limunade. Pojelo se 200 000 pari kobasica, 500 000 pilića, 50 000 kg ribe i 89 pečenih volova. Te iste godine izgubljeno je oko 4000 stvari, a najbizarnije od njih su note skladbe Johanna Sebastiana Bacha, umjetni zlatni zubi i 13 000 starih njemačkih maraka koje su pronađene u jednim hlačama.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete potvrdu o uplati i detaljne podatke o vašoj rezervaciji. Po konačnoj uplati primit ćete račun sa specifikacijom troška svake uplate, voucher – uputnicu ili završno pismo sa svim detaljima Vašeg putovanja.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:

• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice
– jednokratno (American Express, Diners, Maestro, Visa, Master)
– obročno (American i Diners 2-6 rata beskamatno i opće uplatnice u ratama do polaska na putovanje)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.