Mirna Maras – nova SMART polaznica

Intervjuirali smo novu polaznicu škole SMART – Mirnu Maras. Ova poznata TV voditeljica i urednica portala mami.hr odgovorila je na naša pitanja o važnosti učenja stranog jezika za odrasle i djecu.

MMaras

1. KAO MAJKA ŠESTOGODIŠNJEG DJEČAKA, ŠTO MISLITE KOLIKO JE BITNO UČENJE STRANIH JEZIKA U RANOJ DJEČJOJ DOBI?

Vrlo je važno da dijete čim prije krene s učenjem jer će mu kasnije, u školi, biti puno lakše. Zagovornik sam toga da dijete od najranije dobi krene s učenjem jer tada upijaju kao spužve. Imam prijateljicu koja je krenula sa svojom curicom na engleski kada je imala samo 6 mjeseci i danas ga, s 5 godina, već razumije.

2. POHAĐA LI VAŠ SIN TEČAJ STRANOG JEZIKA I S KOLIKO GODINA JE POČEO?

Niko je također sa 6 mjeseci krenuo na engleski, ali bio je toliko nemiran i imali smo nekih problema zbog kojih smo na kraju odustali. Sada opet razmišljam o upisu. I to baš u vašu školu.

3. KOLIKO JE BITAN STRANI JEZIK U VAŠEM POSLU?

Vrlo je bitan jer ponekad se na određenim manifestacijama i događanjima od nas traži i vođenje na engleskom jeziku. Moram priznati kako sam do sada izbjegavala takve situacije zbog straha i manjka samopouzdanja. Zato sam i upisala tečaj engleskog jezika da ga izbrusim do te mjere da samopouzdanje poraste.

4. JE LI VAM SE U POSLU DOGODILA NEKA SMIJEŠNA SITUACIJA ILI NESPORAZUM S INOZEMNIM GOSTIMA?

Pokušavam sada prevrtjeti film i sjetiti se neke situacije, ali na sreću nije se ništa neugodno dogodilo…

5. KOJI BISTE EGZOTIČNI JEZIK VOLJELI NAUČITI I ZAŠTO?

Nikad nisam razmišljala o egzotičnim jezicima, ali svakako bih ponovno voljela učiti talijanski.

Talijanski jezik je divan, toliko melodičan da ga je gušt slušati, ali i govoriti.

6. MOŽETE LI IZDVOJITI ŠTO VAM JE U SMARTU POSEBNO ZANIMLJIVO VEZANO ZA UČENJE STRANOG JEZIKA (METODA, PROFESORI, PROGRAM…)?

Nedavno sam krenula na tečaj engleskog koji vodi profesorica Iva Kušek. Sjajna je, odlično prenosi znanje i metode učenja su zanimljive, tih sat i pol proleti. Također, sviđa mi se što su grupe male, ima nas samo šest.

7. ŠTO BISTE PORUČILI BUDUĆIM POLAZNICIMA SMARTA?

Svima koji ovo čitaju savjetujem da već danas krenu na neki strani jezik u školu SMART koju toplo preporučujem jer zbilja je vrlo važno znati strani jezik, ne samo jedan, već više njih.