SMART iskustvo Daniele Trbović

Naša dugogodišnja polaznica Daniela Trbović podijelila je s nama svoje dojmove o učenju jezika u školi SMART. Pročitajte intervju s poznatom televizijskom voditeljicom.

danielatrbovic

1. ŠTO MISLITE KOLIKO JE BITNO UČENJE STRANIH JEZIKA?

Danas se znanje engleskog podrazumijeva. Ne doživljavamo ga više kao strani jezik. Uz hrvatski i engleski, za konkurentnost na tržištu rada, trebali bi tečno znati još jedan strani jezik.
 
 
2. KOLIKO JE BITAN STRANI JEZIK U VAŠEM POSLU?

Moje sredstvo za rad je jezik, govor. Moj materinski, hrvatski. Engleski mi je trebao u nekim situacijama, a poznavanje francuskog izgovora dobro mi je došlo. Imamo stručnjake, fonetičare koji nam iznimno pomažu.

Što više stranih jezika govorimo, vrijednost nam je veća, uvijek smo na dobitku.

3. JE LI VAM SE DOGODILA NEKA SMIJEŠNA SITUACIJA ILI NESPORAZUM U STRANOJ ZEMLJI?

Nažalost, premalo sam putovala pa se na engleskom govornom području i nisam baš mogla testirati, a za snalaženje u Italiji, Austriji ili Njemačkoj imam vokabular koji mi je dovoljan za naručiti hranu, piće i cipele odgovarajućeg broja.

4. KOJI STRANI JEZIK VAM SE ČINI KOMPLICIRANIM?

Mađarski, valjda zato jer spada u nama egzotičnu, ugro-finsku skupinu jezika. Nema ništa za što bi se mogli uhvatiti iako pišemo istim pismom.

5. KOJE JEZIKE BISTE VOLJELI NAUČITI I ZAŠTO?

Voljela bih sebe poslati u Englesku i unaprijediti engleski.

Također pozivam sve zainteresirane za učenje francuskog da se jave u Smart. J’adore francais!

6. MOŽETE IZDVOJITI ŠTO VAM JE U SMARTU POSEBNO ZANIMLJIVO VEZANO ZA UČENJE STRANOG JEZIKA (METODA, PROFESORI, PROGRAM..)

I ove ću godine nastaviti s konverzacijskim tečajem. Naš teacher je Tanja Kellett, a mi, njezini pačići, smo odavno punoljetni. Mala smo grupa, zainteresirani i svaki put nam pripremi novu temu koja nas i inače zanima pa se dva školska sata pjenimo i na engleskom. Doista sam poboljšala svoj engleski. Sigurnija sam i sada i pozornije slušam pa vrijeme pred TV-om nije uludo utrošeno.

7. ŠTO BISTE PORUČILI BUDUĆIM POLAZNICIMA SMARTA?

U mlađoj dobi uči se lako i škola stranih jezika je odličan način da se nauči novi jezik ili pak poboljša onaj koji se uči u školi. Moram priznati da je zadovoljstvo u zreloj dobi vratiti se u školske klupe. Svjesni ste da to radite za sebe i napredujete na više razina.

Učite jezik, korisno provodite slobodno vrijeme i radite svojevrsni mentalni lifting. Stoga, vidimo se u Smartu! See you soon!