Cambridge ESOL ispiti za djecu

Cambridge ESOL ispiti za djecu

Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) ispiti jedni su od vodećih međunarodno priznatih ispita, podijeljeni prema dobnim skupinama i jezičnim sposobnostima koji Vam pomažu pri zapošljavanju, međunarodnoj razmjeni, studiju i stipendijama u inozemstvu.

Cambridge ESOL ispite priznaju razne škole, fakulteti te državne i privatne firme u svijetu kao dokaz jezične sposobnosti stečene tijekom učenja engleskog jezika. Mnogobrojne obrazovne ustanove diljem svijeta zahtijevaju posjedovanje jednog od ESOL certifikata kao dokaz da možete pratiti njihov program na engleskom jeziku, a u prijavi za posao u međunarodnim tvrtkama Vašem životopisu daju određenu prednost.

Testiraju se one jezične vještine koje su Vam potrebne u svakodnevnim situacijama: čitanje, slušanje, pisanje i govor, a sami certifikati nemaju ograničenu vrijednost trajanja.

Svaki od ispita odgovara jednoj razini znanja na europskoj referentnoj tablici razina znanja jezika (Common European Framework of Reference), koju možete naći ovdje: http://www.cambridgeesol.org/exams/cef.htm

Njih organizira British Council u Zagrebu triput godišnje, a u školi Smart možete se pripremiti za slijedeće ispite:

* Young Learners Exams (YLE) – namijenjeni djeci u dobi između 7 i 12 godina koja uče engleski jezik kao strani jezik u osnovnoj školi ili školi stranih jezika. Pokrivaju sve četiri jezične vještine, a namijenjeni su stvaranju pozitivnih iskustava u učenju stranog jezika jer nema ocjena. Dostupni su u tri stupnja:

Starters – najniži stupanj YLE ispita za djecu od 7 godina sa završenih najmanje
100 sati učenja jezika.

Movers – drugi stupanj YLE ispita za djecu od 8 do 11 godina sa završenih 175 sati
učenja jezika.

Fliers – najviši stupanj YLE ispita za djecu od 9 do 12 godina sa završenih 250 sati
učenja jezika. Odgovara stupnju KET ispita i predstavlja prvi korak prema
međunarodno priznatim Cambridge ispitima za mlade i odrasle.